Senatorul Agrigoroaei cere un salariu de 3.500 de euro: „Trebuie să-mi schimb în fiecare zi cămășile. Poporul român, cetățenii mei, ar trebui să conștientizeze că eu nu mă pot duce la întâlniri în haine de șantier sau în trening”

Publicat: 24/04/2015, 09:14

După ce în ultimele zile, deputata PNL Steliana Miron a fost în centrul atenției pentru o declarație în care mărturisea că indemnizația de parlamentar nu i-ar ajunge nici pentru coafor, a venit și rândul unor alți aleși să sublinieze problema salariilor mici de care beneficiază parlamentarii.

Senatorul Ionel Agrigoroaei, fost coleg de partid cu Steliana Miron, pe vremea când amândoi erau aleși pe listele PPDD, mărturisește că încrederea sa în instituțiile statului a scăzut din cauza „grupărilor infracționale”, prezente inclusiv în Parlament.

„Eu am avut permanent încredere în toate instituțiile statului și am în continuare. Dar 5%, 3%, 10% din cei care fac parte din grupările infracționale din instituțiile statului, e valabil pentru orice instituție, compromite rolul compromite eficiența, credibilitatea țării noastre și afectează foarte mult cetățenii noștri prin acest fapt. Acele rețele, grupuri infracționale care sunt instalate în toate structurile statului, începând de la Parlament, acele persoane, urmărind interese personale și coordonând rețele infracționale pe evaziune fiscală, pe a influența legile pentru anumite grupuri de interese, pentru a susține anumite grupuri infracționale din lumea interlopă, pentru a fura statul, pentru a fura cetățeanul român, alea sunt probleme serioase de siguranță națională. Chiar dacă sunt rezultate notabile în ultimii ani, totuși sunt probleme foarte grave, se acutizează și mai mult lupta între aceste grupuri infracționale, a interlopilor și a instituțiilor statului, fac referire la oamenii corecți”, a declarat el pentru gândul.

Întrebat câtă încredere mai are în Legislativ, în care, de altfel, reprezintă o parte de ieșeni, Ion Agrigoroaeia recunoscut că nu mai are foarte multă. Totodată, spune el, este nedrept ca toți aleșii să fie criticați.

„Domnișoară, nu am cea mai mare încredere, dar nu e corect nici ceea ce se promovează, aceea că toți parlamentarii sunt corupți, că toți incompetenți, toți chiulesc sau iau banii fără a fi justificați. Deci este o nedreptate extrem de mare pentru că parlamentarii, ce am văzut, 80-85%, din ce am văzut, sunt oameni onești, corecți, care au un venit extrem de mic”, a mai spus el.

Și astfel a apărut în discuție și problema salariului prea mic. În opinia senatorului, indemnizația mică duce și la neîncrederea în instituția Parlamentului asta pentru că, susține senatorul UNPR, un ales nu se poate prezenta în haine ponosite în fața partenerilor.

„Chiar dacă pe mulți i-aș deranja, o mie de euro, eu, personal, știu că trebuie să vin în costume și să-mi schimb în fiecare zi și cămășile, și absolut tot, pentru că am întâlniri cu delegații din străinătate, am întâlniri la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul român, cetățenii mei, ar trebui să conștientizeze că eu nu mă pot duce în haine de șantier sau în trening. Ar trebui să înțeleagă că aici este vorba de o presiune enormă din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupți care sunt în instituții sau în afara lor, care încearcă permanent să facă presiuni pentru a influența anumite legi. Dacă eu nu am un venit care să asigure un trai decent pentru familia mea, dacă nu am asigurată o garanție că dacă sunt corect, eu sunt protejat de instituțiile statului, vă dați seama că este o problemă de eficiență, de credibilitate a instituțiilor statului”, a spus uneperistul.

Întrebat ce salariu ar trebui să aibă un parlamentar, Ionel Agrigoroaeia spus că un demnitar ar trebui remunerat cu minimum 3.500 de euro, dar să fie majorată și pedeapsa cu închisoarea pentru politicienii corupți până la 30 de ani, plus confiscarea averii.

„Eu spun așa. Să aibă un salariu decent, minimum 3.500 de euro pentru un parlamentar, și în același timp să crească anii de pușcărie pentru un parlamentar care este prins că face acte de corupție până la 30 de ani. Și acel parlamentar să nu mai aibă niciun drept, să i se confiște tot, să i se ia absolut tot dacă este prins. Pentru a avea o clasă politică care chiar să apere interesele țării, trebuie să le asigurăm și condiții. Eu vreau să vă spun că mă întâlnesc zilnic cu delegații străine, dezbat tot felul de probleme economice, chiar reușesc să promovez investiții în afara României pentru românii noștri, pentru mediul antreprenorial românesc, sau invers, pentru crearea locurilor de muncă în România, și eu mă duc cu un Cielo ruginit de 15 ani la acea întâlnire. Vă dați seama ce impresie creez eu la acel partener strategic pentru România. Ce-ar mai însemna ca eu să mă duc și îmbrăcat ponosit sau să mă duc nepotrivit din mai multe puncte de vedere? E o problemă de siguranță națională din punctul meu de vedere”, a conchis senatorul UNPR.

Cine este Ionel Agrigoroaei

Ionel Agrigoroaei este senator la primul mandat. Deși a fost ales pe listele PPDD, traseul său în Parlament a fost unul plin de indecizii: a trecut la UNPR, apoi s-a râzgândit și a devenit, după destrămarea grupului PPDD, senator neafiliat, întorcându-se apoi, din nou, în UNPR.

În prezent, el este membru în comisia economică a Senatului și secretar al comisiei pentru apărare. A inițiat 26 de proiecte de lege, a avut șapte declarații politice și 159 de întrebări și interpelări, dintre care 36 au fost adresate prim-ministrului.

Ionel Agrigoroaei a fost, în perioada 1988-1991, șeful secției de confecții-textile la UJESCOOP (Uniunea Județeană a Cooperativelor) iași, apoi manager la două firme, care au falimentat între timp. Deși a fost mult timp membru PSD, Agrigoroaei a demisionat, iar în 2012, el a ajuns consilier local în Iași, apoi senator pe listele PPDD.

În 2011, el a decis să-și relateze întâmplările, în special cele din afaceri, într-o carte, numită „Eșecul, un salt spre succes”. În 2013, Agrigoroaei a mai publicat o carte, „Iar adevărul ne va face liberi”.

Potrivit declarației sale de avere, Ionel Agrigoroaei are trei terenuri intravilan, două terenuri agricole și o casă de locuit. Nu are mașini, nici alte bunuri (bijuterii, obiecte de artă etc) declarate și nici bani în conturi. Are, în schimb, multe datorii. Mai exact, 535.500 de euro are de dat băncilor. Veniturile sale se rezumă la indemnizația de senator, venituri din vânzarea de nuci și de miere.

Sursă: Cdep.ro

În ultimele luni, senatorul Ionel Agrigoroaei s-a declarat terorizat de un grup de romi, care locuiește în aceeași casă cu el și care i-au tăiat țevile de gaz. Vandam Constantin, în vârstă de 20 de ani și cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din Iași, s-a mutat anul trecut într-un imobil aflat în curtea vilei sale, după ce el a fost executat silit de către o bancă. Din cauza unui credit neplătit la banca respectivă de către firma senatorului ieșean, executorii judecătorești au scos la licitație un corp al imobilului în care locuiește parlamentarul și care fusese pus gaj de către acesta în momentul în care a făcut împrumutul. În urma procedurilor de executare silită, în acel imobil s-a mutat Vandam Constantin, acesta câștigând licitația, contra sumei de 37.000 de euro.

Potrivit Mediafax, senatorul ieșean susținea că familia lui Vandam Constantin a început să îl șicaneze din luna noiembrie a anului trecut, pentru a-l determina să plece din casă.

„Din luna noiembrie au început să mă șicaneze. La început nu am dat importanță, am crezut că se vor potoli. Mi-au oprit apa și curentul electric, mi-au săpat și o groapă în curte, adică mormântul, cu scopul de a mă intimida și de a pleca din casă. Sunt 13 dosare penale deschise de mine la Poliție în urma amenințărilor la care am fost supus. În ultimele două săptămâni mi-au făcut și o ofertă financiară să plec din locuință, dar am refuzat (…) Vandam i-a spus soției mele că este păcat că trebuie să moară atât de tânără, iar mie mi-a spus «Ai să vezi tu ce-ai să pățești, nici n-aș vrea să fiu de față să-ți văd privirea»”, declara senatorul Ionel Agrigoroaei.

VEZI AICI DECLARAȚIA DE AVERE INTEGRALĂ

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ipoteză surprinzătoare a unui analist german: Racheta căzută la Dnipro nu conținea explozibili. „Este o...
Alegeri Prezidențiale 2024 | Surpriza cifrelor de la ora 10:00. Așa ceva nu s-a mai...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Povestea controversată a primului președinte din istoria României post-comuniste. Protejat al Anei Pauker, fiul de...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei...
INTERDICȚIA halucinantă primită de Gabriel Cotabiță de la fiicele sale. Artistul a fost nevoit să...
Cauza MORȚII lui Gabriel Cotabiță! Solistul s-a chinuit ENORM în ultimele clipe de viață
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada...
LIVE TEXT Alegerile prezidențiale din 2024 în România, Turul I: Au votat peste două milioane...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Este incredibil ce mistere ascunde săpunul. V-ați gândit vreodată cum a fost inventat
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ignaz Semmelweis: Pionierul igienei moderne și Salvatorul Mamelor. Cum a schimbat un medic istoria medicinei...